top of page

~ Josipa LISAC ~

- predivna izvedba stare pjesme "Vino noci", u novom ruhu, zahvaljujuci maestralnom nastupu nenadmasne Josipe Lisac, koja je ucinila cast da bude gosca na ovom koncertu, odrzanim 27.2.2016. u Domu sportova u Zagrebu..

Kao dijete izuzetnog glazbenog talenta, već u 10. godini postaje članicom Dječjeg zbora Radio-televizije Zagreb. Pjevajući ozbiljni glazbeni repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne glazbe, stječe svoje prvo, a zatim i sve bogatije glazbeno obrazovanje.

Godine 1961. njihov zbor dobiva GRAND PRIX na natjecanju u Francuskoj, kao najbolji dječji zbor na svijetu. Premda odgajana na Monteverdiju, Bachu, Beethovenu, Brittenu, vrlo brzo pokazuje svoje pravo zanimanje za rock glazbu, te 1967. postaje glavnim vokalom rock grupe O'Hara, a zatim grupe Zlatni akordi.

------ Karlo -------golf -------Licanka -----

- Rade SERBEDZIJA -

Rade Šerbedžija rođen je u mjestu Bunić kod Korenice, 27. srpnja 1946. godine

- SLAVKO STIMAC -

Vuk samotnjak je, inače, vaš prvi film?

Jeste.

Kako ste dobili tu ulogu?

Tako što je filmska ekipa – režiser Obrad Gluščević i njegov pomoćnik, glumac i reditelj Jovan Rančić – tražeći decu koja bi igrala u filmu Vuk samotnjak, jednoga dana stigla u Liku, u mesto u kome sam živeo. Sećam se čika-Jove Rančića koji me je najpre pitao kakav sam đak. Odličan, rekao sam. Bio sam bistro, komunikativno i živahno dete. Posle nekoliko dana, okupili smo se u hotelu na Plitvičkim jezerima, gde je održana neka vrsta audicije.

Šta ste govorili?

Pričao sam viceve. Kasnije su mi rekli da sam dobio glavnu ulogu u filmu Vuk samotnjak. Ubrzo smo otputovali u Sloveniju, gde je film snimljen. Deo je sniman i u Zagrebu, u studiju Jadran filma.

~ Vuk samotnjak -
~ Vlak u snijegu -

~ VLADO KALEMBER ~

ANA I VLADO FEAT. RAZBIJAČI ČAŠA - LJUBIO BIH NEMAM KOGA

Crorec

115K

369,597 views

Published on Sep 18, 2014

© 2014 CROATIA RECORDS

Ana Rucner i Vlado Kalember su početkom ljeta ove godine objavili singl "Ljubio bih nemam koga", kojeg su snimili s Razbijačima čaša, a sada su pripremili i odličan spot u novigradskoj Marini Nautica.

Bivši supružnici u novom su spotu više nego bliski, no oni kažu kako su oboje profesionalci te se ne radi o probuđivanju starih strasti. Istaknuli su da spot nema veze s njihovim privatnim životima.

Pjesmu "Ljubio bih nemam koga" predstavili su na Etnofestu u Neumu. Ovo nije prvi put da je bračni par zajedno radio na pjesmi, a prošle sezone sudjelovali su i u showu "Zvijezde pjevaju". Autor glazbe je Vlado Kalember, tekst za pjesmu "Ljubio bih nemam koga" napisao je Željko Pavičić, a za aranžman je zadužen bio Hrvoje Grčević.

- DAmir karakas -

Damir Karakaš dobitnik nagrade Kočićevo pero za 2017. godinu . . . opsirnije -

- Drazen Radakovic -

Dražen Radaković hipnoterapeut je koji se tijekom svoje dugogodišnje prakse bavio individualnom i grupnom terapijom. Uspješno provodi programe odvikavanja od pušenja te grupne tečajeve mršavljenja pomoću hipnoze, koje je sam osmislio i prilagodio našoj kulturi i prehrambenim navikama. Akademsku naobrazbu stekao je 1995. g. u Zagrebu na Muzičkoj akademiji. Prve ozbiljnije kontakte s hipnozom i autogenim treningom imao je pred kraj studija. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pohađao je 1998. – 2001. Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije (School for Cybernetics of Psychotherapy, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb) u klasi dr. Biserke Koren, specijalista psihijatrije, gdje je stekao zvanje psihoterapeuta (The Professional Board of the Department of Psychiatry). Pohađao je tečaj Omni Hypnosis Training Centera te dobio i njihov certifikat. Također je prošao obuku i stekao zvanje PEAT procesora i Theta iscjelitelja. Intenzivno radi i tehniku prošloživotne regresije Life Between Lives (život između života). Trenutačno je na poslijediplomskom specijalističkom studiju „Psihosocijalni pristup u socijalnom radu“ na Studijskom centru socijalnog rada (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Rođen je 1971. godine u Gospiću.

~ IVO SERDAR ~

- JOSO BUTORAC -

Mikovska karavana završila je plovidbom. I to kakvom! Veliko finale jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj održano je na Trgu slobode u Umagu, upečatljivom scenografijom - velikim brodom koji je ugostio raspjevane putnike. Podignuta jedra broda u toploj umaškoj noći vodila su raspoloženu umašku publiku valovima mikovskih nota, na plovidbi koja je nikog nije ostavila ravnodušnom.

Publika u Umagu je treće mjesto, sa 78 glasova dodijelila skladbi "Ako ti opet oprostin" (Ines Prajo-Ariana Kunštek-Ivo Popeskić) koju je izveo Gianluca Draguzet, drugo mjesto s 93 glasa osvojili su Vesna Nežić Ružić i Oliver Jakovčev Berekin sa skladbom "Malo nas je da se dilimo" (Oliver Jakovčev-Robert Pilepić-Robert Grubišić), dok je pobjedu odnio Joso Butorac sa skladbom "Ružica" (Robert Grubišić-Zlatan Marunić-Robert Grubišić) i sa 157 glasova.

~ album " GACKA " ~

ZDENNA & Alen Vitasović - Ča mi sad ne smi reć
Autorska pjesma Zdenka Hršaka napisana na gackoj čakavštini,sama je nametnula kao izvođača Alena Vitasovića koji je popularizirao čakavštinu u pop glazbi.Ovaj duet Zdenka i Alena snimljen je u travnju 2005.g. kao prva pjesma albuma GACKA.

~ TOMISLAV BUCONJIC - BUCO -

- Sedativ-ex-apotekA -

              S E X A                

~ L I K O T E ~

~ MIHAEL KOSTELAC - Otocac -

bottom of page