top of page
- O K O (Zg) -
Davorin Sencar - Senci

Što se pak benda Oko tiče, ekipa koja je snimila album je: Ismet Kurtović gitara i glas, o njemu nemam što pričati, sve se zna, Davor Trošelj - Pauk, lička legenda iz Gospića, inače svirao u grupi Likosi, nekad jako davno, kasnije u grupi Mačke, koju su opet, prije godinu dvije, oživili i snimili novi materijal i takođe u puno drugih bendova, al' sad, ko bi ih se sjetio, to bi se moralo njega pitati... Ove (2009.) godine smo zajedno napravili blues bend AnaB & Toreadores sa Zoranom Haraminčićem na basu, Anom Banović na vokalu i Darkom Aljinovićem (Lvky band) na klavijaturi... auh... da se ne pogubim, dakle, Oko nastavak: na bas gitari je bio Vili Ileković koji je inače prije i poslije Oka svirao u križevačkom bendu Crno perje, bendu koji je žario i palio po moto susretima, a na klavijaturi je bio Tomislav Gregurić, kome je to bilo jedino profesionalno bavljenje glazbom, a danas je odvjetnik i okanio se čorava posla :)

Nakon izlaska CD-a "Sakrij se u mene", Vili je otišao iz benda da bi se vratio u Crno perje, a zamjenio ga je Marko Kasović na basu, no kako smo prestali svirati, tako smo prestali i komunicirati jer je on bio dvostruko mlađi od nas, pa to nekako i nije klapalo, a mislim da se ni on više ne bavi svirkom... prateće vokale u studiju je snimila Jelena Radan, i još jedna curka kojoj se imena sad ne mogu sjetiti, a Jelenu poznajem davno prije nego što je postala poznata. Na koncertima su nam prateće glasove pjevale Emina Mujkanović koja je nekad svirala bas gitaru u ženskom bendu Kontesa Nera i koja je odlična pjevačica, a danas ima neki svoj privatni biznis, a drugi glas je bila Anđa Marić koja je poslije sa bratom Jerkom napravila grupu Flare... inače, na youtube portalu imaju neki snimci sa promocije našeg CD-a u Tuzli i u "Saloonu" u Zagrebu koje sam ja stavio (nije neka kvaliteta, al' se ponešto da razabrati).

grupa OKO - Kad si blizu

MIĆO & MAČKE BAND - ROCK’N’ROLL LEKTIRAOvih dana izašao je novi album (dvostruki CD) Grupe „MIĆO & MAČKE" koji je ujedno i presjek rada benda i autora M.VUJAKLIJA - MIĆE. Na CD-u 1 nalaze se novije snimke benda iz razdoblja od 2008. do danas, a na CD-u 2 koji nosi naslov "TAKO JE TO BILO" nalaze se pjesme sa dva albuma "DUGO I POLAKO" iz 1991. god. i sa albuma "MAČKE" iz 1993. god. Grupa „MIĆO & MAČKE" sudjelovala je i na mnogim kompilacijskim izdanjima kao što je album „Blue Moon“ (CRVENA KRISTINA , DJEVOJKE ), album "Crockabilly", album " Blues u Sax-u“ 2008/09. i 2009/10.
Sam bend i autor surađivali su sa mnogim eminentnim glazbenicima u stvaranju ovog projekta te im i ovim putem zahvaljujemo. Kroz sam bend prošlo je dosta članova u ovih proteklih godina ali bend je ostao dosljedan stilski i zvučno prepoznatljiv na valovima radijskih stanica.
U jednom svom komentaru, u svojoj redovitoj emisiji Hrvatskog radija, Robert Mareković je dobro stilski okarakterizirao grupu rekavši da su „Mačke“ Road R'N'R bend, cestovni rock pa je kao takva definicija glazbe benda i autora ostala do danas.

Miješajući zvuk bluesa, rock'n'rolla, countryja pedesetih i šezdesetih godina, nastale su pjesme koje se nalaze na ovom albumu ali uz autorsku i izvedbenu originalnost.

Pjesme na ovom projektu odsvirali su:
M. Vujaklija Mićo - vokal, gitara
Vlatko Pejić - gitara, prateći vokal
Darko Gulić - bass gitara, banjo, akustična gitara
DAVOR TROSELJ PAUK - bubnjevi
Jurica Leikauff - klavijature
Anita Gossain - prateći vokal
Neven Mijač - usna harmonika
Marko Križan - harmonika i klavijature, saksofon
Trajkov Branko Trak - gitara
Libert Smiljan - bass gitara
Neno Milat - gitara
Dubravko Jakuš Dudo - gitara
Srđan Basarić-gitara
Eduard Matešić Jimmy-gitara

 


Band trenutno svira u sastavu:
M.Vujklija Mićo - gitara,vocal
D.Gulić Gula-bass gitara
Jurica Liikauff - klavijature
DAVOR TROSELJ PAUK - bubnjevi

 

 

 

 


Više o bendu možete saznati na Myspace: http://www.myspace.com/mackeband
a i poslušati i pogledati na Youtube: http://www.youtube.com/user/MicoZG#p/u/4/KP1gWNjzWu8
http://www.youtube.com/user/MicoZG#p/u/1/f_yUfAh_P1A
http://www.youtube.com/watch?v=XN3hTzhHCl8

POZDRAV svim fanovima grupe uz informaciju da je CRVENA KRISTINA ponovno na cesti.
O promociji CD-a u Zagrebu i drugim mjestima bit će svi pravodobno obaviješteni
KONTAKT: mico.macke@gmail.com
macke.band@gmail.com
CD će se moći nabaviti u svim boljim prodavaonicama i na samim nastupima grupe.
Do sljedećeg javljanja pozdrav svima od dečki iz benda i od samog autora i lidera benda Miće.

ZAGREB 17.07.2011
.

- sve o grupi Macke -

- S O S  Band -

- na ovom snimku koncerta vidimo Pauka iza bubnjeva

 i Milana Maljkovica Maljka iz Brinja na basu -

- ANA B GOOD -

Ana B Good - Learn how to love


06.05.2014. Live at Hard place, Zagreb

Vocal: Ana Banovic
Guitar: Vlatko Pejić
Bass guitar: Robert Kamenečki
Drums: DAVOR TROSELJ PAUK

~ 2016. ~

grupa LYKOSI - Gospic

- Hrvoje Buconjic Hrda     gitara, vokal

- Joza Miskulin            bas, vokal

- Renato Johman            gitara, vokal

- Davor Troselj Pauk       bubnjevi

~ 2017. ~

~ 2018. ~

~ 2019. ~

~ 2020. ~

bottom of page