top of page

Davor   Troselj  -  Pauk
                                     G o s p i c

Pozdravljam starog prijatelja!

Pauce - legendo - da krenemo malo u sjecanja....

I prije Lykosa je bilo svirke. Je li ti nesto ostalo u sjecanju iz ranih sezdesetih?

 

 

 

Da, ostalo je - kako ne! Vrlo dobro se sjecam grupe "Crni biseri", u kojoj je svirao Buco najstariji, Toni, Staljo i Slavo Androic /Tafrin brat - bubnjar/ Oni su vjezbali kod Buce a to je u neposrednom mom susjedstvu. Ja sam gledao njihove probe i mislim da sam se tada i zaljubio u rock. Zatim, tu je Drajse Djakovic, bubnjar, pa Niksa Franic, genijalni gitarista koji je sa obradom Brahmsa pobijedio na vrlo cijenjenoj gitarijadi u Karlovcu!

  Staljo   -   Slave   -   Toni    -    Braco

Posebno bih izdvojio Milu Mileusnica. To je najstariji brat od Branka, Ilije i Strucka (sa L.Osika). On je isto naravno bio bubnjar Kada sam ga prvi put vidio kako svira, ostavio je na mene tako snazan dojam, tako da sam tada sam sebi rekao: " Ovako cu i ja svirati jednog dana"!

  Zoran Bajcetic     Mile Basta                 Pauk i bas gitara

 _________________      grupa 4.-D    ______________________

   Chile              Pauk           Dube             Vito

____________VIS K r i s t a l i ____________

Kako se dogodilo da si bas poceo bubnjati, iako znam da sviras i neke druge instrumente?

To se zapravo dogodilo slucajno! Ja sam poceo svirati u vatrogasnoj glazbi, a tamo su se u njihovim prostorijama odrzavali plesovi. Kako su tamo bili njihovi bubnjevi, mi smo prije nasih proba redovito mlatili po tim bubnjevima, zavisi tko prvi stigne na probu. Stalno smo se otimali za te bubnjeve Zlatko Buconjic, Lukavi, Siljo, ja ...ne znam, bilo ih je jos. I jednog dana Dubi Solaru je trebao bubnjar za subotu i nedjelju. Buco (Miroslav) je morao ostati u Zagrebu, a nikog drugog nisu mogli naci. Tada je jedan kolega iz vatrogasne glazbe rekao Dubi - uzmi malog Troselja, on ti bubnja ko lud! Dube me nasao u parku gdje sam bio sa drustvom i pitao bi li svirao s njima taj vikend? Pristao sam - to je bilo 1966. g. - imao sam tada 14 godina i ... ostalo je povijest!!!

- Minjina         Dube                  Pauk                         Gaso                     Zuco -

                     - pretpostavljam Pauce da je ovo taj Band za koji si prvi put nastupio -

                                 

Opisi nam malo opsirnije tvoj rad od 85. do danas. Imam sad neke tvoje audio snimke a i video nije problem pronaci. Ima te prilicno...

Pa, kad smo mi prestali svirati (mislim na Likose), ja sam poceo malo u Zagrebu sviruckati - nista ozbiljno. Nesto malo ozbiljnije je postalo tek kad smo napravili grupu " Laser". Tada smo za Radio Zagreb snimili nekoliko pjesama, koje su postale prilicno popularne. Zatim dolazi " Taxi band " koji je svirao prilicno zestoku muziku. Cak smo bili u nekim pregovorima sa menagerom " Skorpionsa " ali je to propalo, ne znam zbog cega. Onda oko 89. god. dolaze " Macke ". Godine 1990. smo izdali i prvi album, koji je poceo dobro prolaziti kod publike. Bili smo gosti na raznim televizijama, od Sarajeva do Novog Sada. I tada je dosla 1991. godina i sve je otislo k vragu... Uspjeli smo 1992. snimiti jos jedan album, ali rat i ostala zbivanja nisu nam bas puno pomogli. Uglavnom se sviralo po disco-klubovima, nekakav " dance" a za rock nije bilo mjesta... Tako je i dan danas. Nema dance, ali se zato slusaju narodnjaci...

Znao si cesto reci Pauce, da ces tuziti Misu jer ti je sluh prilicno ostecen sa desne strane! Da li radis sto oko toga?

Ha, ha!! Jos razmisljam koji bi sud bio najbolji - u Gospicu (mos misliti), Zagrebu ili Torontu! Salu na stranu, ali sluh mi je stvarno dosta ostecen sto je odlika svih rokera! Svi sa kojima dolazim u kontakt, a bave se duze sviranjem, imaju sa tim problema! Za sad mi to za svirku ne smeta, ali u "obicnom" zivotu da, prilicno.

Sad imam dva benda - " Puzzle Blues Band" s kojim sviram blues, a decki su priblizno mojih godina (jedan je cak i stariji od mene). Drugi band je "Sultans of swing" i kao sto mu ime kaze, sviramo stvari od " Dire Straitsa ". To je prilicno dobro, imamo i DVD live.

grupa  LASER

- Mario Fijan                        vokal, klavijature

- Danijel Velican                  gitara, vokal /kasnije odlazi u " Drugi nacin "

- Josip Miskulin Joza         bas, vokal

- Davor Troselj Pauk           bebnjevi

Gradski vlak - Taxi Band
00:00

TAXI-Band ZG izvodi pjesmu od Lasera - Gradski vlak -

Logični slijed bio je samostalni album. Za taj poduhvat formira se grupa „Mačke“ 1989/90/91. Prvi u bend dolaziBranko Trajkov – Trak i nakon razmjene glazbenih stavova i ideja, slijedi potraga za basistom, tako da nam se uskoro pridružuje Libert Smiljan. Na kraju u bend dolazi  na bubnjeve Davor Trošelj – Pauk, legenda, koji je još i danas uz mene kao dio izvorne postave.

„Dugo i polako“ naš je prvi album koji izlazi na zimu/proljeće 1991.  u izdanju tadašnjeg „Orfeja“ HRT.

Colours of blue - ZG

- ovaj Band smo imali prilike cuti i vidjeti i u Gospicu - sa Paukom - naravno za bubnjevima......

bottom of page